maandag 21 augustus 2017

Hoe het begon...


Ze zei: "Je moet echt wat met dat creatieve en unieke talent van je...", zo aan de keukentafel bij een warme kop koffie.

Altijd al was ik bezig met origineel zijn, op zoek naar wat anders.... Vraag het vriendinnen; gingen we shoppen en wie vond er bijna niets...?? Dat was ik!
Toffe, kleurrijke en unieke kledingstukken waren niet makkelijk te vinden. Te kort, te strak, of het leek meer een vuilniszak dan dat gave jurkje, zoals het dan op de hanger leek. Waar zat het model?

Totdat ik op een Ibiza markt liep en dacht: Kijk het kan wel!
Super veel kleuren overspoelden me en de one-of-a-kind jackets gaven me een geluksgevoel.
Allemaal door elkaar gemixte kleuren, materialen en stoffen.
Dat wilde ik, dat zocht ik. Uniek zijn!
En nu zag ik dat het kon en er een markt en interesse voor is.
Het doet me vaak denken aan 'Lampje' van Willie Wortel uit de welbekende Donald Duck (waar mijn kids ook zo dol op zijn)
Ik ging het doen. Zomaar, eigenlijk uit het niets, iets beginnen. Leuk, maar ook spannend!


Natuurlijk moest er wel 'een naam' zijn. Een heleboel brainstorms volgden; ik vroeg familie en vrienden om advies en nee ik wilde niet iets met m'n naam er in, niet iets simpels.
Nee ik wilde iets pakkends en origineels. Een beetje een 'wereldnaam'.

Ik ging vertalen op Google met leuke woorden. Het moest natuurlijk wel normaal uit te spreken zijn en goed te onthouden....
En dat kwam uiteindelijk uit het Frans.
Waarschijnlijk omdat mijn zusje toen Frans studeerde en les gaf in die taal die ik zelf niet eens spreek, maar wel heel tof vind.

De indianen- Mexico-Afrika-Ibiza-kleuren-style inspireert me en waar ik enorm van houd zijn veren; daar komt de Plume vandaan.
De Jupe komt van wat ik leuk vind: een rokje. En dan niet een saai, effen, strak model, maar vrouwelijk, flatterend, gewoon kleurig en net even anders.

JUPE DE PLUME was geboren!!!!Benieuwd naar het vervolg hoe het verder ging!??

Lees over twee weken weer mee door mijn ontdekkingsreis naar waar ik inmiddels al aangekomen ben met Jupe de Plume, samen met jullie lieve, enthousiaste volgers en kopers!

Dankjewel en een fijne dag,
Jupe de Plume

Geen opmerkingen:

Een reactie posten